mandag 13. september 2021

Hvordan spare penger i hverdagen?

 

Visste du at du raskt kan spare 10,000 kroner mer i året ved å endre på kun én ting i din daglige rutine, for eksempel ved å ikke spise på restaurant hver uke til en pris på 200 kroner, hvis du har en vane av å gjøre det?


Mange lurer på hvordan spare penger i hverdagen. Denne artikkelen viser deg hvordan du kan spare 10,000 kroner eller mer per år ved å gjøre noen små justeringer av din daglige rutine.

Skriv handleliste før du går i butikken 

For å ikke havne i fellen av å bare kjøpe hva enn du har lyst på når du handler (noe som ofte kan vise seg å bli dyrt), du kan spare mye penger i hverdagen ved å skrive en handleliste før du drar til butikken. Slik gjør du det: 

  1. Skriv ned varene du vil kjøpe

  2. Sammenlign priser mellom butikker, for eksempel med Mattilbud-appen

  3. Sett opp en liste over de viktigste matvarene

  4. Lag en handleliste som møter dine behov

Betal ned alle kredittkortene dine hver måned

Å betale ned kredittkortene dine hver måned gir deg prestasjonsfølelse, og får deg til å føle deg mer fri og i kontroll. Ved å betale ned kredittkortet ditt, får du også sjansen til å spare penger på rentebetalinger. Selv om det betyr at du ikke kan kjøpe noe med en gang, er det verdt det i lengden.

Lag mat hjemme oftere i stedet for å spise ute

Å spise ute er dyrt og usunt. Å spise ute hele tiden kan føre til fedme, høyt kolesterol og høyt blodtrykk. Det kaster også bort penger som kan brukes på andre ting. Når du lager mat hjemme, brukes tid på å lage sunne måltider.

En av de beste måtene for hvordan penger i hverdagen er ved å spise hjemme oftere i stedet for å spise ute. Tilbring mer tid med dine nærmeste over et hjemmelaget måltid i stedet for å skynde deg innom en restaurant eller et fastfoodmåltid.

Kan man spare penger i hverdagen på kaffe?

Kaffe er en stift i livet til millioner av mennesker over hele verden. Det har blitt veldig populært de siste årene på grunn av dets tilknytning til morgenpendling, arbeidsmøter og møter med venner. Det finnes forskjellige typer kaffedrikker som varierer i pris og smak, men noen er dyrere enn andre. En av disse kaffedrikker er latte som koster omtrent 30-40 kroner i gjennomsnitt. Hvis du kjøper en latte per dag, blir dette 900 til 1200 kroner i måneden. Kjøp heller vanlig kaffe og kok det hjemme, så har du umiddelbart spart masse penger i hverdagen, og hele 10,000 kroner i året. 

Supertips for å spare penger i hverdagen: Sammenlign priser og kjøp ting på tilbud

Som nevnt under overskriften om å lage seg en handleliste, så kan du spare mye penger i hverdagen ved å sammenligne priser når du skal kjøpe noe. I de fleste tilfeller går det an å spare litt eller mye penger på å søke andre alternativ. Kjøper du også ting på tilbud, vil dette legge til en ekstra mengde med disponible penger du kan bruke til andre formål.

Håper at du fikk noen nyttige tips ut av denne artikkelen om å spare penger i hverdagen!